Bra lunchrestauranger i Skellefteå

Skellefteå är en av Norrlands största städer och en plats som bjuder på mycket intressant för den som gillar att äta. När det gäller lunchrestauranger så finns det idag riktigt många val, oavsett vad man gillar för typ av mat samt vilka övriga preferenser man har. Förr i tiden kunde det till exempel vara svårt för vegetarianer att hitta bra lunchrestauranger med ett varierat utbud, men idag är detta otroligt mycket enklare. Även för den som gillar utländska matinfluenser finns det mer än man skulle kunna tro i Skellefteå. Allt ifrån koreansk och kinesiskt mat till mexikanskt och arabiskt finns på olika håll i staden. Och för den som vill ha vanlig svensk husmanskost finns det fortfarande mycket att välja på.

Lunchrestauranger i Skellefteå som håller måttet

Lunchrestauranger i norr

En av alla klassiska lunchrestauranger i Skellefteå är Arken, som oftast serverar olika varianter på vanlig husmanskost. Även Morsans är en pålitlig krog i denna kategori. För den som är inne på kött så är Bianco steakhouse ett bra val. Där äter man rätter som salsabiffar och korv stroganoff. Enkla måltider som är lagade på ett gediget sätt av kunniga kockar. Sportbaren Allstar serverar varierad mat, men även här är det kötträtter som dominerar utbudet. De har dock en riktigt bra buffé som också funkar för den som föredrar vegetariska alternativ.

Alimak bar och kök serverar både nya och klassiska rätter med en twist. Perfekt för den som gärna äter rätter från det arabiska köket. Ainas är en av alla lunchrestauranger i städer som serverar norrländska klassiker i moderna tappningar. Som du märker så är Skellefteå en stad fylld med spännande lunchrestauranger. Utöver de vi redan nämnt finns det givetvis massor av pizzerior och snabbmatshak för den som har bråttom. Glöm inte att det ofta blir rusning kring lunch, så boka bord om du vill vara säker på att få en plats!